Brug ikke det forkerte rengøringsmiddel

13 marts 2022
Niels Geckler

advertorial

Der findes mange forskellige slags rengøringsmidler. De har alle deres særlige anvendelsesområder og nogle er stærkt specialiserede.

Ofte vil du benytte det samme universelle rengøringsmiddel til det meste af den daglige rengøring i hjemmet. Men visse rengøringsopgaver kræver noget ekstra. Er der tale om rengøring af erhvervsmæssig rengøring kræver det noget ekstra.

rengøringsmidler

Til nogle opgaver inden for rengøring kræves der skrappe midler. Skal du være sikker på at få fjernet de grimme aflejringer af kalk i toiletkummen og andre steder i vådrum, ja så skal du have fat i et kraftigt kalkfjernende middel. Nede i toiletkummen kan du benytte et tyktflydende middel, der bliver sidende på kalken og virker i noget tid, før du går i krig med børsten.

Vask af toiletter og lignende

Et sted som toilettet er det også vigtigt at få bugt med bakterier i mikroorganismer i det hele taget. Derfor kan du med fordel bruge et middel med desinficerende egenskaber, når du gør rent sådan et sted. Vi er under coronakrisen alle blevet opmærksomme på begreber som smitteveje og smittespredning, og det handler også om andre sygdomme end den frygtede influenzavariant.

Det er særligt vigtigt at få bugt med bakterier og vira på steder, hvor mange mennesker kommer og rører ved i løbet af dagen, for eksempel et kundetoilet på en café. Der skal man gøre en ekstra indsats med desinfektionsmidler.  

Gulvvask – vælg det rette middel

Drejer det sig om gulvvask er der også en række forskellige typer af vaskemidler. En del gulve tåler ikke almindelige vaskemidler, men skal behandles med specielle sæbe- eller olieprodukter for ikke at blive grimme og ødelagte. Et vinylgulv, som man ser mange steder i for eksempel kontorlandskaber og lignende, kan vaskes med et almindeligt gulvvaskemiddel.

Mange trægulve kræver særlige plejende sæber og olier og hyppig behandling med disse specialmidler, der ikke er for hårde ved træet.

Flere Nyheder