Få en smuk græsplæne med en robotplæneklipper

09 marts 2021
Lotte Hindsberg

Er du træt af at bruge time efter time på at slå din græsplæne, fordi du trods alt stadig holder af en nyklippet græsplæne, kan du overveje at anskaffe dig en robotplæneklipper og lade den stå for klipningen. 

En installation af robotplæneklipper er nødvendigt før den kan bruges, modsat de mere traditionelle. Der skal installeres en oplader og der skal lægges kabler ned, som guider robotplæneklipperen rundt i haven og fortæller den hvor der skal klippes.

Det praktiske er noget du selv kan gøre eller også kan du betale et firma for at lægge kablerne ned. Der er ingen grund til at være nervøs over at maskinen står udenfor. Sammen med maskinen kommer der en kode. Uden den kode virker den ikke og derfor er robotplæneklipperen uinteressant for eventuelle tyve.

En miljøvenlig løsning

En anden god grund til at investere i en robotplæneklipper er at det er en langt mere miljøvenlig løsning, sammenlignet med de mere traditionelle plæneklippere, der typisk drives på el eller via benzin.

En robotplæneklipper lades op i opladeren via solceller. Den vurdere selv hvornår det er tid til at køre retur. Har du en have på en almindelig størrelse vil de fleste robotplæneklippere kunne klare at slå græsset, før den skal oplades. Har du derimod en større plæne, kan det være nødvendigt at købe en kraftigere maskine.

Hvis det begynder at regne vil maskinen vurdere om regnen er så voldsom, at det er nødvendigt at køre tilbage til opladeren eller om den kan forsætte.

Den hyppige klipning af græsset har iøvrigt en tredje god fordel, din græsplæne vil elske det og de små stykker græs, som tidligere blev samlet op og smidt ud vil istedet for fungere som naturgødning. Græsset fjender, mos og kløver, der kæmper om pladsen i græsplænen er derimod mindre begejstret og vil uddø. 

Flere Nyheder