Hold varmen vinteren over og spar penge med en varmepumpe

Efter en kold og ubarmhjertig vinter, kan varme- eller elregningen godt være lidt af en gyser. Skal man holde varmen ved hjælp af et gammel oliefyr, som måske ikke yder optimalt, eller ved hjælp af elektriske radiatorer, kan det hurtigt løbe op. Og der er mere interessante ting at bruge sine penge på.

Tre forskellige typer varmepumpe med stor besparelse

Hvis du er ude på at skære drastisk ned på dit energiforbrug i hjemmet, behøver det ikke at betyde, at du skal fryse hele vinteren. Med en af de nye, moderne varmepumper, som findes på markedet i dag, kan du gå den kolde tid i møde i sikker forvisning om, at der vil være varme i dit hus hele vinterhalvåret, uden at det kommer til at ruinere dig. Varmepumper er meget mere energi effektive end de traditionelle opvarmnings metoder (elpaneler, pillefyr, oliefyr osv.), og du kan forvente at kunne skære helt op til firs procent af din varmeregning, afhængig af varmepumpens type og hvilken form for opvarmnings metode, den erstatter.

Der findes grundlæggende tre forskellige typer af varmepumpe. De mest anvendte, som ikke kræver så omfattende arbejde i forbindelse med montering og installation, er de såkaldte luft til vand varmepumper og luft til luft varmepumper. De mere omfattende jord til vand varmepumper er dyre at etablere, og kræver samtidig, at du har en grund på en vis størrelse, et vand baseret varmefordelings anlæg – og en tilladelse fra kommunen. Så der er visse fordele ved at benytte sig af enten luft til vand eller luft til luft metoderne, hvis man ikke har mod på at skulle igennem de bureaukratiske teknikaliteter.

Vælg den rette varmepumpe til dit og din boligs behov

Hvis du har vandvarme i dit hjem, kan du for eksempel montere en luft til vand varmepumpe, som udnytter temperaturforskellen mellem indendørs og udendørs luft til at generere varmeenergi. Og har du hidtil været afhængig af varme fra dyre elpaneler, er det oplagt at skifte til en luft til luft varmepumpe. Læs mere om varmepumper på gramenergi.dk