Hvordan bliver man glarmester, og hvilke opgaver får man?

05 august 2022
Camilla Sørensen

editorial

Drømmer du om at blive glarmester, men er du ikke helt sikker på, hvordan du bærer dig ad? Vi kigger lidt på mulighederne her, hvor vi også dykker ned i de opgaver, en glarmester tradtionelt arbejder med.

For at blive glarmester er der forskellige muligheder for at blive uddannet. Den mest almindelige er en læreplads – for eksempel hos en glarmester i Bramming.

Når du er uddannet som glarmester, vil dine opgaver bestå i at arbejde med glas på forskellige måder. Dette kan omfatte skæring og formning af glasruder, så de passer ind i vinduesrammer, samt installation af termoruder og andre former for isolering. Du kan også være ansvarlig for at reparere ødelagte vinduer eller beskadiget glasværk. Der er sandsynligvis ikke to dage som glarmester, der er ens, så det er vigtigt, at du kan lide at arbejde med forskellige opgaver hver dag. Og ikke mindst at bruge dine hænder samt at du har et godt øje for detaljer.

glarmester

Find en læreplads som glarmester

Hvis du tror, at du kunne tænke dig at blive glasmager, hvorfor så ikke kontakte dit lokale glasfirma i dag for at få mere at vide? De fleste er glade for at snakke om, hvad de laver og besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have. Alternativt, hvis du kender nogen, der allerede arbejder i branchen, hvorfor så ikke spørge dem om deres råd? Der er ingen bedre måde at lære noget på end fra dem, der har førstehåndserfaring.

Nu hvor du ved lidt mere om, hvad der skal til for at blive glarmester, håber vi, at du føler dig inspireret til at give det et forsøg! Vi ønsker dig held og lykke på din rejse mod at blive uddannet. Og husk: hvis du ikke giver det en chance, finder du heller ikke ud af, om det er noget for dig.

Flere Nyheder