Når forruden går i stykker

18 marts 2021
Mathias Nielsen

For mange af os er bilen en vigtig brik i hverdagens puslespil. Mange bruger den til at komme til og fra arbejde, og måske bruger man den også på arbejdet. Er man eksempelvis pendler, som rejser langt til og fra arbejde, er bilen helt uundværlig. Man kan ikke bare hoppe på cyklen og køre 100 km. Så skal man i hvert fald være i virkelig virkelig god form – og have masser af tid. 

Samme problem gælder, hvis man i løbet af dagen skal ud til møder eller andre arrangementer, som finder sted på forskellige lokationer. Her er bilen også helt essentiel.

Nogle vil måske mene, at man ligeså godt bare kan cykle eller bruge offentlig transport, som at tage bilen. Det kan nogle måske også, men faktum er, at hvis du bor i en mindre by, er udbuddet af offentlig transport sandsynligvis ret begrænset. Og cyklen holder som bekendt til kortere distancer. Bilen er altså det eneste der duer!

Når uheldet er ude

Når man, som mange af os, bruger bilen ofte, bliver bilen naturligvis udsat for lidt af hvert. Og man kan engang imellem være uheldig, at der også sker større eller mindre skader på bilen. Én af de mindre, men dog meget hyppige, skader er stenslag i forruden. Stenslag kommer af, at en sten bliver kastet op på bilens forrude af de andre kørende biler. Og når man så kører i høj hastighed, slår sådan en sten altså hårdt.

Udfaldet er lidt forskelligt – nogle gange splintrer ruden i et spindelvævslignende mønster, mens der andre gange blot opstår en lillebitte ridse. Den ridse vil dog over tid vokse sig større og større, indtil hele ruden er delt i to stykker glas.

Uanset hvordan skaden tager sig ud, er der brug for professionel hjælp til at få repareret eller skiftet glasset. Den slags hjælp kan du få hos autoglas.dk. Få hjælp til din ødelagte bilrude og læs mere på autoglas.dk.

Flere Nyheder