Saml familien til fodbold med fodboldmål i haven

Det er næsten rigtig ærkedansk, når man ser sådan en villahave, hvor Dannebrog er rejst, og familien har rejst sig fra havebordet, hvor en sommermiddag er blevet indtaget, mens de så farer over til det fodboldmål, der er placeret længere væk i haven.

Nu skal der stå en venskabelig dyst mellem ung og gammel og alt derimellem fra dem, der dårligt har lært at gå endnu, men som gerne vil sparke til bolden, og videre til dem, der er så gangbesværede, at de kun kan holde til at være med i et par minutter.

Men hyggen er garanteret, og man kan næsten se kameraet panorere opad, mens det får øje på det stolte, danske flag, der blafrer i vinden på den umiskendelige sommerdag, hvor ekkoet af børnelatter og voksensnak fortoner sig langsomt.

Og det gør sådan set ikke noget, om man blot lige har et mindre område i haven, hvor man kan spille bold, for det behøver ikke være på størrelse med en reel fodboldbane – det ville familiens samlede kondition nok heller ikke holde til.

Bare det at pjatte lidt til en bold som samlingspunkt for familien er nok, når man er samlet under uformelle rammer.

Hvis de voksne gerne vil dyste alvorligt i fodbold, så bør de næsten gå ned i en park, eller de må vente, til de små er lagt i seng – og så skal man stadig passe på, at man ikke sparker bolden gennem en rude.

Endvidere skal fodboldmålet heller ikke være på størrelse med dem, som man ser på stadions, for igen kan mindre også gøre det, hvor de næsten har proportioner som håndboldmål.

De er også lettere at flytte rundt på og vil koste markant mindre, end hvis man skulle have fat i de store typer af mål.

Så, saml familien til en god omgang fodbold. Det trænger de til!