Skal mit gulv afhøvles eller afslibes?

08 februar 2022
Steffen Hansen

advertorial

Det er ikke altid til at finde ud af om ens gulv skal slibes eller afhøvles, hvis gulvet overhovedet skal afhøvles så skal det også afslibes. Men det er ikke altid gulvet skal afhøvles, der er forskellige situationer i forhold til om det skal afhøvles eller slibes. Hvis du ønsker at finde ud af mere omkring dette emne så kan du følge med her for at finde ud af mere.

gulvafslibning i Jylland

Hvornår skal et gulv afhøvles først?

Gulve skal afhøvles først hvis der er fernis eller spartelmasse på gulvet, eller hvis gulvet er virkeligt skadet. Der vil typisk være spartelmasse under et linoleumsgulv, spartelmassen er lagt på gulvet så det bliver plant, og derefter bliver det nye linoleumsgulv blive lagt.

Afslibning af gulvet

Afslibning er dog det der bliver gjort oftest og i langt de fleste tilfælde, at gulvet er i meget dårlig stand er det ikke ens betydende med at det skal afhøvles. Det er i det fleste tilfælde kun nødvendigt med en afslibning. Under en afslibning bliver ridser og hakker der sidder overfladisk fjernet, hvilket typisk er det er ofte er tilfældet.

Processen

Hvis der er fernis eller spartel på det givne gul, så skal gulvet afhøvles før det bliver slebet. Når man afsliber et gulv starter man altid med grovere sandpapir for at slibe de dybe ridser, snavs og lignende. Man vil herefter slibe det med finere sandpapir så det får en fin og glat overflade.

Priser

Hvad er prisen så for at få slebet og behandlet sit gulv? Det kan variere meget i forhold til størrelse og hvor slemt det står til med gulvet. Derfor er der svært at sige en præcis pris. Men prisen kan ligge mellem 4.500 til 11.500 set fra gulvkanonen priser. Hvis man ønsker at vide mere kan man henvende sig til diverse firmaer der tilbyder dette.

Flere Nyheder