Spar penge på dit årlige varmebudget med en miljøvenlig varmepumpe

De fleste mennesker vil sætte pris på en mindre varme- eller elregning – der er andre og mere interessante ting, man kan bruge de penge på. Derfor er markedet for alternative kilder til varme og elektricitet også vokset støt de seneste år. Er man så heldig at være i besiddelse af et relativt nybygget hus, vil de energi besparende elementer for de flestes vedkommende allerede være indbygget i boligen i form af solceller og solfangere til generering af elektricitet og opvarmning af vand, diverse vandbesparende faciliteter – og så selvfølgelig de nye, moderne varmepumper.

Hvad er varmepumper?

Varmepumper fås i tre kategorier. Den type varmepumpe, som kræver det største anlæg, er den såkaldte jord til vand varmepumpe – også kendt som et jordvarme anlæg – som benytter sig af temperaturforskellen imellem jorden og det kølemiddel, der anvendes i varmepumpen, til at generere varme energi. Et jordvarme anlæg kræver (foruden et vandbaseret varmefordelings anlæg) dels en have af en betragtelig størrelse, da der skal lægges mange meter rørledninger ned i jorden, dels en tilladelse fra kommunen.

Luft til vand og luft til luft varmepumpen – værdige alternativer til jordvarme anlægget

Kan du af den ene eller den anden grund ikke installere et jordvarme anlæg, er en luft til vand eller en luft til luft varmepumpe også et miljørigtigt og energi besparende alternativ til din eksisterende varmekilde. Uanset om din varme kommer fra et fyr eller fra elektricitet, kan du med en varmepumpe skære en ganske betragtelig del af dine årlige udgifter til varme.

En luft til vand varmepumpe kan du installere i stedet for dit fyr – de nye, effektive varmepumper kan sagtens varme såvel forbrugsvand som vand til opvarmning op, uanset hvor koldt, det er udenfor. Som alternativ til elpaneler er en luft til luft varmepumpe ideel – og så kan den oven i købet fungere som klima anlæg om sommeren!

Læs mere på gramenergi.dk