Valg af smykke til den du elsker

Et smykke er ikke bare et smykke. Det signalere en masse om personen der har det på. Det kan ændre en halvkedelig kjole til noget der ligner en halv million. En af de mest populære smykker er diamantsmykker. Diamanter kan både bruges til dagligdag, men også til fest. Det er et smykke der i alt sin enkelhed både er klassisk og elegant. Der er også kun få ting der også er omgivet med så meget mystik og romantik som diamanten. 

Diamanter og andre ædelstene har været kendt i årtusinder og har været brugt til smykker lige så længe. Det har også været en måde at flytte enddog store summer rundt i al hemmelighed. Fordelen ved det er, at diamanter ikke fylder meget sammenlignet med kontanter og guld, samt at de sjældent falder i værdi.

Hollywood, diamanter og glamour

Intet Hollywood uden diamanter og glamour og hvem har ikke set de enorme smukke og ikke mindst dyre smykker, mange Hollywood stjerner elsker at smykke sig med. Både mænd og kvinder. En af de kendteste historier om ekstra glamour og Hollywood er historien om skuespilleren Richard Burton, der købte en 65 carat stor diamant til sin hustru, den kendte og smukke skuespiller Elizabeth Taylor. Han betalte i 1969 den uhørte sum af 1 mio. dollars for diamanten, lige for næsen af smykkefirmaet Cartier. Til sammenligning kan nævnes at diamanter der er over 1 carat både er sjældne og store. Mange af de diamanter der bruges til smykker er ofte på 0,1 eller 0,2 carat. 

Hvor stammer diamanterne fra?

Mange af de diamanter der i dag bruges til smykker stammer fra Afrikas undergrund, hvor de hentes op fra kæmpe store miner. Det er især i det sydlige Afrika der har store forekomster af diamanter. Det er dog ikke alle diamanter der kan sælges. Det er ulovligt at købe og handle med diamanter der kommer fra områder med konflikter, da de er med til at finansere våbenkøb. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *